top of page

Wat zijn nu eigenlijk Powderbrows?

| Natuurlijke wenkbrauwen | Permanente make up


Powderbrows, ook wel poederwenkbrauwen genoemd, zijn een relatief nieuwe techniek voor het perfectioneren van wenkbrauwen. Deze techniek wordt steeds populairder vanwege de natuurlijke en langdurige uitstraling die het biedt.

In deze blogpost zullen we dieper ingaan op de techniek van powderbrows, de voordelen en nadelen, het proces van de behandeling en de nazorg.Wat zijn powderbrows?

Powderbrows is een techniek voor permanente make-up waarmee wenkbrauwen op een natuurlijke manier worden gevormd en gekleurd. Bij deze techniek wordt een speciale naald gebruikt die micro-incisies maakt in de bovenste lagen van de huid om pigment aan te brengen. De pigmentatie creëert een poederachtige, zachte uitstraling die lijkt op natuurlijke wenkbrauwhaartjes.


Voordelen van powderbrows

Een van de grootste voordelen van powderbrows is de natuurlijke uitstraling die het biedt. De techniek zorgt ervoor dat de wenkbrauwen er voller en strakker uitzien zonder dat ze er onnatuurlijk uitzien. Daarnaast zijn powderbrows een langdurige oplossing voor mensen die moeite hebben om hun wenkbrauwen elke dag te vormen en te kleuren. Het resultaat van powderbrows blijft gemiddeld 1 tot 3 jaar zichtbaar, afhankelijk van de huidtype en verzorging.


Nadelen van powderbrows

Hoewel powderbrows veel voordelen bieden, zijn er ook enkele nadelen waar rekening mee moet worden gehouden. Allereerst kan de behandeling pijnlijk zijn. Het creëren van micro-incisies in de huid kan ongemak veroorzaken, maar de meeste specialisten zullen een verdovende crème aanbrengen om het ongemak te minimaliseren.

Ten tweede is het belangrijk om te weten dat het resultaat niet onmiddellijk zichtbaar is. Na de behandeling zullen de wenkbrauwen donkerder lijken en er "opgezwollen" uitzien. Maar de kleur zal geleidelijk afnemen tot de uiteindelijke kleur na ongeveer 2 weken.

Ten slotte is de nazorg van groot belang om het beste resultaat te behouden. Er mag geen water in aanraking komen met de behandelde wenkbrauwen gedurende de eerste week, en de wenkbrauwen moeten regelmatig worden verzorgd met een speciale nazorgcrème.


Proces van de behandeling

Voordat de behandeling begint, zal de specialist de gewenste vorm en kleur van de wenkbrauwen bespreken. Vervolgens wordt een verdovende crème aangebracht om het ongemak te verminderen. Zodra de verdovende crème is ingewerkt, begint de specialist met het aanbrengen van de pigmentatie door middel van micro-incisies. Na de behandeling zal de specialist nazorginstructies geven om het beste resultaat te behalen.


Nazorg

Om het beste resultaat te behalen en te behouden, zijn er enkele belangrijke nazorgstappen die moeten worden gevolgdBen je zelf benieuwd naar de powderbrows? Contacteer Nina voor een intake-gesprek.

Zo kom je alles te weten over de methode en kan je al je bijkomende vragen kwijt.


Onze praktijk is centraal gelegen te Haacht en eenvoudig te bereiken vanuit Bonheiden, Boortmeerbeek, Werchter, Keerbergen en Rotselaar.

Comments


bottom of page